Kyla skapar värme!

omberg.jpg

Det har varit en fantastisk vinter. Snö och minusgrader har gett oss möjligheten att spendera många timmar i Ombergs bästa backe. Två kvällar i veckan är mina barn på Omberg för att träna slalom med Ödeshögs Skidklubb, alpina sektionen. Jag följer med så ofta jag kan. Vi startade med träningsläger i Sölden redan vecka 44 som sedan har följts av vinterläger, tävlingar, träningar och givetvis resor till svenska fjällen. Mina barn uttrycker numera att skidsemestrarna är de absolut bästa - kanske kan de påverkats lite av sin mamma :-)

Friluftsfrämjandet och alla ideella krafter gör ett fantastiskt jobb med Ombergsbacken varje år. Många som har glädje av  den anläggning vi har men den gör sig inte av sig själv. Att någon eller några gånger per säsong hjälpa till med lift och stuga känner jag är självklart. Det är vissa helger riktigt mycket folk och att stå i stugans vintercafé är inte alltid en rofylld dag, men jag känner värme inuti när en dag i Ombergsbackens tjänst är gjord. Jag känner tacksamhet över att ha anläggningen nära, trots att den inte är så stor. 

Damernas världscuppremiär i Sölden 2017

Damernas världscuppremiär i Sölden 2017

Det är stora kontraster att spendera en vecka i alperna, där det är fullt pådrag med världscupåkare och träningsläger för våra ungdomar mot att en dag vistas i Ombergs bästa backe, men en sak är gemensam för båda. Glädje och gemenskap med både barn och vuxna.
Kanske är det dessa kontrasterna som gör skidåkningen så rolig. Hur det än ser ut i omgivningen finns glädjen och gemenskapen där alla har samma intresse, annars skulle man inte vara där. Jag lägger så mycket tid jag kan på snö och kyla under vinterhalvåret, men det är såklart mycket annat runt omkring som kräver min tid. Det jag brukar vara noga med är att det finns inte särskilt många måsten, det handlar om att ge och ta i vardagens styrda jobb och fritiden som mer går att styra. 

Tjänstgöring på Omberg

Tjänstgöring på Omberg

Vi startade påsken med långfredagen på Omberg. En strålande solig dag med gnistrande snö och minusgrader. Inte så mycket folk så även om jag hade stugtjänstgöring så fanns utrymme för skidåkning. "Liftgubbarna" klagade inte heller när de satt i solen med varsin kopp kaffe.

Så mycket värme som har delats på Facebook under de senaste veckorna. Barn spelar hockey på isen, bilar och crossåkning på isens motorbana, så många som vandrat runt bara för att njuta av sol och kyla. Det är Vadstenas stora hjärta som tagit sig ut ur stugorna för att dela värmen. Många har tagit vara på vintern, när den nu har varit här. Snön har sakta försvunnit, knappt en dag av slask. Tänk om vi nästa år kan ha en isbana på Stora torget - det skulle öka värmen ännu mer i vår vackra innerstad. 

Vanna har njutit av vintern

Vanna har njutit av vintern

Konsensus Vadstena