Barn och ungdomar i rörelse!

Vilken fantastisk helg jag har haft!

Lördagsförmiddagen spenderades på Kungsvalla med knattarna. Sista knatteträningen för säsongen bjöd på lek och korv. Under denna säsong uppskattar jag att minst 60 barn passerat genom dessa knattesammankomster. Vid uppstarten i maj fanns 46 fotbollssugna barn födda 2011 och 2012 på plats. Ett stort tack till Johan Falk som har varit min kompanjon under ett par säsonger. Tack också till David, Fia, Jonas och Jonas som har varit med och stöttat under säsongen. 

I nio år har jag varit aktiv i VGIF. Jag har själv aldrig spelat fotboll utan  jag drivs av glädjen att se barnen ha roligt. Att leka och busa, sparka boll och skratta - det är vad som behövs. Jag behöver inte kunna sätta bollen i krysset eller dutta 400 gånger utan att bollen nuddar marken. Jag behöver bara tycka att det jag gör är kul! Tack till alla fantastiska barn som deltagit denna säsong.

knatteträning.jpg

Efter fotbollsavslutningen var det dags för nästa föreningsaktivitet, men denna gång en uppstart inför säsongen. Dags för ÖSK (Ödeshögs Skidklubb) att ha sitt årliga barmarksläger, försäsongsuppstart i väntan på att kyla och snö infinner sig. Även NSK (Norrköpings skidklubb) deltog, vilket är ett bra sätt för barnen att lära känna varandra lite mer inför kommande skidsäsong. 
48 personer, nästan lika många vuxna som barn, samlades på Skogsborgs vandrarhem i Varamon för att under lördagen och söndagen träna löpning, stationsövningar, pass med förebyggande träning samt några mil på cykel. Här var barnen mellan 6 och 15 år. Föräldrar och barn tillsammans. De äldre tar hand om de små. En härlig blandning av människor och en välordnad helg. Tack till ÖSK:s tränartrio Mattias, Fredrik och Martin som är hjärnorna bakom detta läger.

Läs mer här: http://www.mvt.se/sport/alpin-start-i-varamon-om4819006.aspx

20170916_135020 (1).jpg

Dessa dagar med föreningsaktiva barn, ungdomar och vuxna känns som en bra uppladdning inför vad som komma skall den här veckan. I Vadstena denna vecka finns ett fokus på barns idrottande där föreläsningar, diskussionsforum och livsstilsloppet är lite av det som händer under veckan. 
Imorgon (tisdag) deltar jag på en politikerlunch där representanter från Vadstenas politiska partier, tjänstemän samt föreningsrepresentanter finns med. Det ska bli intressant att få diskutera Vadstena kommuns idrottsliv, hur andra politiker tänker om vad som är viktigt, vilka prioriteringar som finns samt se hur mycket föreningarna känner att de kan påverka kommunen att se till idrottens och föreningarnas bästa.  

Konsensus VadstenaComment