Det var här det började!

Igår var jag på öppet hus på förskolan Gullvivan som firar 40 år. När jag för 35 år sedan började på "dagis" så var det just här. Det var min första kontakt med kommunal verksamhet. 

Jag vill absolut inte säga att det känns som igår, men att komma tillbaka är nostalgiskt. Det var en stark känsla som kom över mig när jag träffade mina "fröknar" från den tiden. En efter en dök de upp i lokalerna under min rundtur. Jag kände igen dem och de kände igen mig, ett par stycken har jag inte sett på 30 år. Vi pratade en hel del minnen från min "dagistid", tänk så många barn som passerat i dessa lokaler sedan dess. Jag kände spänning och glädje när jag gick genom Bullerbyn till Saltkråkan, Saltkråkan som var min avdelning, och vidare i huset tittade vi på Junibacken och Villekulla, sen köket där kökspersonalen läste böcker för oss när de hade tid. 

Besök på förskolan Gullvivan tillsammans med min dotter Vanna 6 år.

Besök på förskolan Gullvivan tillsammans med min dotter Vanna 6 år.

Vi tog givetvis också en sväng på förskolans gård där ett nytt skepp hade invigts och namngivits under dagen. Ett stort och fint tillskott på gården, Hoppetossan blev namnet. 

Gullvivans skepp heter Hoppetossan.

Gullvivans skepp heter Hoppetossan.

Även om det är många år sedan jag var barn på Gullvivan så känner jag samma värme i lokalerna och från pedagogerna som för 35 år sedan. Gullvivan är en av flera fantastiska förskolor i Vadstena kommun. 

Detta är mitt första inlägg i Fridas Blogg och hoppas du vill hänga med på min resa som trebarnsmamma, fru, yrkeskvinna, föreningsaktiv och oppositionsråd.

Konsensus VadstenaComment